Vad är SEO?

SEO står för sökmotoroptimering och är en fantastisk möjlighet för personer som googlar på de produkter som inte säljer på UF eller söker efter något på hemsidan att se är UF helt gratis. Så hur fungerar det? När en person söker efter ett visst ord söker Google på webben och samlar in information för att visa de mest relevanta sökresultaten. Det är viktigt att du använder det som du vill bli sökt på och optimera din hemsida så att den visa högre upp på Google.

Bästa placeringar

Du vet säkert att du söker efter dig själv på Google och klicka på de bästa resultaten på första sidan. Målet är därför att få ditt företag listat så högt upp som möjligt, helst på de tre första positionerna. Om din webbplats bygger på ett publiceringsverktyg som WordPress kan du kontrollera statusen för WordPress med hjälp av Google Analytics eller Google Search Console (ingår i tillägget Site Kit). Du kan använda Google Analytics eller Google Search Console (ingår i tillägget Site Kit) för att kontrollera dess status. Om det är krångligt, eller om du använder en gratistjänst som inte synkroniseras med dessa verktyg, kan du få grundläggande information genom att söka på Google inkognito.

Prova och se hur det går för din webbplats! Är sidantalet lägre än vanligt? Om så är fallet är det inte förvånande eftersom sökresultaten är personliga och ofta baseras på många faktorer, inklusive de sidor du besöker och annan information som Google har samlat på dig. Detta är inte förvånande eftersom sökresultaten är personliga och ofta baseras på många faktorer, inklusive vilka sidor du besöker och annan information som Google samlar in om dig. Med andra ord får alla olika sökresultat och det du ska sträva efter är en genomsnittlig hög placering.

När ska man göra SEO?

Det är bäst att tänka på SEO redan när du skapar din webbplats. Ett smart verktyg i det här skedet är till exempel Yoast SEO, som under hela skapandeprocessen talar om att du har rätt eller fel enligt Google. Verktyget är också mycket användbart eftersom det talar om för dig vad du behöver ändra för att få grönt ljus. Om du redan har en webbplats kan du också använda samma verktyg för att förbättra den. Installera tillägget, gå till varje sida, kontrollera vad som behöver göras och börja optimera. Kom ihåg att inte ändra URL:erna för sidor där ditt företag redan kan rankas högt. Naturligtvis är SEO-optimering också möjlig utan detta plugin och beskrivs mer detaljerat på många olika ställen.

Behöver du hjälp med SEO och sökmotoroptimering?

Du når oss på:

[email protected]